Team Building in Utrecht

Teambuilding Utrecht

Als u teams wilt vormen die goed presteren, moet u het werk tussen de teamleden verdelen, zodat elke persoon verantwoordelijk is voor bepaalde taken. Dit betekent dat elke persoon verantwoordelijk zal zijn voor een bepaalde hoeveelheid werk, maar niet voor alles. Om het werk te verdelen, moet u gebieden identificeren waarin elk teamlid vergelijkbare vaardigheden heeft. Vervolgens kunt u het werk tussen de teamleden verdelen, zodat zij verantwoordelijk zijn voor bepaalde taken op die gebieden.

Stel om te beginnen vast op welke gebieden elk lid veel ervaring en knowhow heeft. Bijvoorbeeld, in de verkoop, kan een lid een expert zijn in productkennis, terwijl een ander lid veel ervaring kan hebben met het klantenbestand.

Vervolgens moet u bepalen op welke gebieden elk lid minder kennis en ervaring heeft, maar wel over dezelfde vaardigheden beschikt. Vervolgens kan elk lid het werk onder elkaar verdelen, zodat zij verantwoordelijk zijn voor bepaalde taken op die gebieden.

Communiceer constant

Communicatie is de sleutel voor elk type team. Een goed presterend team is een team dat regelmatig en open communiceert met elkaar en met hun manager. Voor een goed presterend team moeten de leden regelmatig communiceren over het werk dat gedaan wordt, of het nu een project, een doel of een taak is. Teamleden kunnen communiceren over wat er gedaan wordt, hoe het gedaan wordt, en waarom het gedaan wordt.

Moedig samenwerking aan.

Wanneer u goed presterende teams vormt, zult u manieren moeten zoeken om samenwerking tussen teamleden aan te moedigen. Dit vereist dat teamleden regelmatig en open met elkaar communiceren. Naast regelmatig communiceren, moet u samenwerking ook ondersteunen door een omgeving te creëren waarin samenwerking wordt aangemoedigd. Dit kan betekenen dat u een open-deur-beleid voert, teamleden de ruimte biedt om te brainstormen, of een cultuur van inclusie creëert. Dit zijn slechts een paar suggesties die u zou kunnen overwegen.

Blijf flexibel.

Een van de beste manieren om succes te boeken bij het samenstellen van goed presterende teams is om flexibel te blijven. Zoals met veel dingen in het bedrijfsleven, is het belangrijk om de situatie te overwegen voordat u beslissingen neemt over hoe u uw team wilt vormen. Omdat goed presterende teams in verschillende situaties anders worden gevormd, zult u uw teambuildingproces daarop moeten afstemmen. Als een high-performing team wordt gevormd op basis van ervaring, kan de ene situatie vragen om een high-performing team dat ervaring heeft met klantenservice, terwijl een andere situatie vraagt om een team dat ervaring heeft met technische taken. Om flexibel te blijven, zult u moeten bepalen wat de beste methode is om goed presterende teams te vormen op basis van de huidige situatie. Misschien wilt u een paar verschillende benaderingen proberen voordat u de beste manier voor uw situatie vindt.

Don't micromanage

Bij het vormen van goed presterende teams zult u moeten oppassen dat u het werk van uw teamleden niet gaat micromanagen. Hoewel het belangrijk is om een manager in elk team te hebben, moet je oppassen dat je niet alle verantwoordelijkheden zelf op je neemt. In plaats daarvan moet je bepaalde verantwoordelijkheden delegeren aan je teamleden, zodat zij ze kunnen dragen. Dit vereist dat u een cultuur creëert waarin uw teamleden zich gesterkt voelen om eigenaar te zijn van hun werk. Ze moeten worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor bepaalde taken en om beslissingen te nemen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.