Sport fysio

sluit omhoog van fysiotherapeut die lage rug masseert - fysio stockfoto's en -beelden

Physiotherapist Richard Bass at the physiotherapeutic clinic in Mijdrecht

Mijn naam is Richard. veertig jaar geleden was ik onderzoeker in de Fysiotherapie in Nederland. Zo voel ik me nog vaak. Bent u op zoek naar informatie over fysiotherapie in Mijdrecht en zoekt u informatie over sportfysiotherapie in Utrecht en omgeving, neem dan gerust contact met mij op.

Ik ga heel eerlijk zijn: fysiotherapie heeft niet mijn voorkeur. Wat hier wordt beschreven, is alleen voor de meest comfortabele geduldige mensen. Dit komt omdat ik de mogelijke realiteit van sport en competitie wilde beschrijven en hoeveel je leven kan verbeteren door beter te worden. Dit is een korte beschrijving van de diensten die ik ga noemen.

Voor 1974 waren er in Nederland twee afdelingen van de praktijk voor sportfysiotherapie: dryland en wetland. Nu is het mogelijk om een ​​kwalificatie te halen in een nieuwe sector: indoor cycling.

Het indoor fietsen is al jaren een van de meest populaire behandelingen in Nederland. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om een ​​zelfexamen te doen voor de opleiding. Vind meer informatie op onze website.

Herstel van sportblessures kan erg moeilijk zijn en is niet alleen gerelateerd aan de blessure, maar aan veel redenen en veel talenten. Voorafgaand aan de operatie dient men grondig te praten over mogelijke verwarringen, depressies, ervaringen op het werk, enz. Er is geen reden om je slecht te voelen, maar men moet weten hoe te reageren wanneer die gevoelens zich voordoen.

Als de operatie is voltooid, moet de fysiotherapeut alle dingen uitleggen die zijn genoemd. Men moet leren hoe de postoperatieve pijnmeter te gebruiken. Dit is handig voor de revalidatie. Na de operatie moet de fysiotherapeut de geblesseerde sporter helpen om zich aan te passen aan de nieuwe mogelijkheden en de rol die ze hebben. Doet de atleet mee in een kooi of moet hij zich geleidelijk aanpassen aan een andere rol?

De periode na de operatie wordt het volledige herstel of de herlaadbeurt genoemd. Gedurende deze tijd kan de atleet zonder enige beperking werken, deelnemen aan een lichte training en genieten van de kracht van beweging.

Elke sporter moet toegang hebben tot internet tijdens revalidatie, het opstellen of het kiezen van de trainingsdoelen.

Heel vaak was een zelfonderzoek niet nodig tijdens de operatie en dit kan in orde zijn, het hangt van het individu af. De atleet kan van de sportschool naar huis gaan of zelfs naar de helling (ongeacht zijn/haar vaardigheidsniveau als het doel is skiën, fietsen, zwemmen of hardlopen).

Analyse van mijn eigen resultaten en die van andere atleten

Mensen met lichamelijke klachten krijgen de training via fysiotherapie en niet met hulp van een coach. Dit is een zeer controversieel onderwerp en het debat kan op veel sites worden waargenomen: online fysiotherapie, toegewijde fysiotherapeuten en coaches-sites. Ervaren en niet-ervaren atleten proberen hun coördinatieniveau te verbeteren door middel van lichaamsbewegingen en hun eigen houding. Elk van hen heeft zijn eigen methoden. Het lichaam weet het, de hersenen niet.

Na vijf jaar fysiotherapie heb ik geleerd om me aan te passen aan mijn eigen behoeften. Ik stopte niet met leren en groeien als atleet; Ik besteedde aanzienlijk meer tijd aan sport tijdens de training en minder aan zittend op mijn billen. Fysiotherapie werkte voor mij en ik vertrouw erop dat het je gids zal zijn als je weer aan je sport gaat.

Bezoek de website met het gratis boek(en).

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.