Karate van

Kickboksen Soest

Karate: Van J AbnerDE Haney

Hoewel nogal wat mensen mij kennen voor mijn sport Abner Dehaney is eigenlijk een groot citaat. Abner Dehaney, als een van de weinigen in de sport toen ik op de middelbare school zat, moet de echte vader van het kickboksen zijn. Abner Dehaney heeft veel krediet in Amerika door zijn films. Toen ik Abner Dehaney films tegenkwam vond ik ze erg goed, maar één die echt geweldig was heette “The Karate Kid” met Kevin amps en Muhammad Ali, Mijn connectie met die film is dat ik veel kickboksers begon te schoppen op het terrein van de plaatselijke school en toen kwam ik bij het kickboksteam van de school. Ik trainde onder zijn plaatsvervanger, studenten van hem, en Karate Kid is Abner’s beste eigenschap. Hoewel ik niet meer echt ben zoals men wilde dat ik was, bewonder en respecteer ik nog steeds kickboksers.

taekwondo: van Lee Chong Wei – Chi Du Dung

Chi Du Dung is een jonge Chinese Amerikaan die in de jaren 70 in Californië studeerde. Mr. kin verrukte iedereen met zijn snelheid en verbazingwekkende trappen in taekwondo. Toen ik bij hem trainde, hadden we wedstrijden en sparringswedstrijden. Vanwege zijn jonge leeftijd, nam ik hem niet zo serieus als mensen vandaag de dag doen, maar men moet zijn potentieel niet vergeten.

Karate: Van Kenpo tot MMA

Ik ga het niet echt hebben over hoe ik ben begonnen met trainen en of ik met succes aan de vechtsport ben begonnen, maar ik wil het wel hebben over hoe de dingen veranderden naarmate ik meer en meer geïnteresseerd raakte in de sport. In het begin wilde ik alleen karate en taekwondo doen. Toen ik naar een dojo in Federal City ging, hadden we nog geen gordels, uniformen of regels. Hoewel Lee ons altijd zei dat we moesten beginnen met “een beetje schoonmaken en oliën van de dojovloer en maaien”, maakten we alleen onze matten schoon tot de toppen hersteld waren. Toen de hoofdinstructeur wilde dat we met hem gingen sparren, droegen we allemaal handschoenen en probeerden we elkaar te taggen terwijl we de dojo rondgingen. Dit was zeker niet het begin.

De donkere dagen in de geschiedenis van de vechtsport begonnen toen “Pankrazee” Billy Graham vroeg om mee te mogen doen. Pankrazee had meegedaan in verschillende Karate Kid films en hij was acht jaar oud. Ik denk niet dat het veel moeite voor hem was. De diploma’s, onderscheidingstekens, en ook de certificaten van training waren gemakkelijk te krijgen, want ik had hetzelfde gedaan toen ik een kind was. Ik beschouw mezelf niet als een grote karateka tot ik lid werd.

Na te zijn blootgesteld aan verschillende soorten vechtsporten, nam ik deel aan het eerste karate toernooi in het Pacific Coliseum. Ik was verbaasd over hoeveel kracht en vaardigheid de cijfers op de handschoenen gaven. Deze jongens waren goden. Een van deze gordels zei tegen me: “Jouw techniek is beter dan de mijne.”

Vanwege dit nieuw gevonden monotheïstische gevoel, wil ik praten over het einde. Ik was een panter, geen draak. Terwijl mijn instructeur zei dat een muur kon vallen omdat de tegenstander erop sloeg, vroeg ik me zelf af of hij zou vallen omdat ik erop sloeg. Ninja zijn was machtig, maar ik dacht niet dat het mijn vermogen zou wegnemen om overal gaten in te slaan. Met dit in gedachten is één van mijn favoriete films, “Fight Club”, de reden waarom ik gefascineerd was door “de lichte kant van de kracht”, niet omdat het een cultfilm was, maar meer omdat dat is wat ik elke dag zag.

Goede techniek is goede techniek. Stop nooit met proberen je vechtstijl te verbeteren, want licht tegen donker is geen echte divisie. Vroeg of laat kom je in een echt gevecht, echte competitie. Kom niet te laat op je schoolbal omdat je vechttechnieken niet goed waren. Iedereen moest ergens beginnen. Afgezien van de nieuwe gordel, is de gordel slechts een symbool. Leer je vechttechnieken onder de knie te krijgen, maak ze zo effectief mogelijk, in zo’n snel mogelijke tijd. Neem een leerling om van te leren. Leer van meer ervaren beoefenaars en van de films die je hebt gezien. Vergeet niet om het echt te houden.

Lees meer:
Personal training Soest
Hulp bij afvallen

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.