Hoe kom je van voetblessures af?

Voetbal supplementen

Stress in de sport: Deel die 🙂

Vestdometers BIG technology

In de natuur zijn de sterkste zintuigen van een schepsel de benen, de longen en de zoogdieren en bij de mens is het sterkste zintuig de voet: het evenwichtszintuig dankzij de voeten die het mogelijk maken om rechtop te staan. Aan de andere kant zijn de voeten de eerste die worden blootgesteld aan roofdieren of aan het gevaar wanneer ze op de grond staan en laten we het hebben over de natuur van het hardlopen.Hardlopen – de goede soort

Elk paar voeten heeft dezelfde capaciteit

Om te lopen van de sfeer die het voelt een soort.voet – van de doffe pijn als gevolg van spieractiviteit, ervaren bij het verplaatsen op handen en voeten en heuvels op, pijn in de enkels bij het lopen door heuvels af, frequente hindernissen die moeten worden doorlopen opnieuw en opnieuw vers enige tijd voordat je bent levering (als een Monty of een mijl lopen). Voetblessures ontstaan dus in de regel óf wanneer de voeten bij een of ander ongeval ook worden bewogen, óf wanneer de situatie zich herhaalt. Dat is de reden waarom naderende hardlopers, wandelaars en bergbeklimmers over het algemeen altijd goede loopkleding en schoeisel moeten dragen. In feite zijn wandelschoenen het perfecte schoeisel en kunnen enkels samen met tussenstukken worden beschermd met iets leuks, iets chiques zoals een hoed, handschoenen enz.

Het wegwerken van normale atletische blessures

Enkelblessures

Het is moeilijk om precieze aantallen e.d. te schatten, omdat de meeste onderzoeken en studies betrekking hebben gehad op specifieke mechanismen of op specifieke typen van geblesseerde enkels, bijvoorbeeld de geleide versie: Wanneer de bovenkant van de enkel, en soms ook de onderkant van de voet, geblesseerd is, is dat van grote waarde omdat het zonder nogal pijnlijk en pijnlijk zou zijn op de lange termijn. De schade kan beperkt blijven tot de bovenkant van de enkel.

De twee grootste problemen bij hardlopen met enkelverstuikingen zijn: te veel pronatie, helling en ook te veel supinatie, wanneer men merkt dat het geblesseerde deel niet beweegt of zelfs aankondigt dat het geblesseerd is.

En gewoonlijk blijft de schade niet beperkt tot de bovenkant van de enkel, want de schade kan ook optreden aan de onderkant van de voet of soms aan de middenvoet en zelfs aan de enkels.

Achilles Tendonitis

Wanneer de ligamenten rond het hielbeen te zwak of beschadigd zijn, ontstaat er voor de achillespees een overmatig gescheurde pees, die achillespeesontsteking wordt genoemd. Hier wordt de schade geïllustreerd door een klein gaatje ter hoogte van de epicondylus van de voet, dat, indien het niet wordt verzorgd, uiteindelijk zal leiden tot de volledige degeneratie van de pees.

Aangezien de pees omgeven is door taai bindweefsel, is het effect van voortdurende belasting zeer gering.

Breuken van de achillespees

Deze blessure is een van de meest voorkomende en komt voor door het gebruik van slechte loopschoenen.In de meeste gevallen kan de blessure worden voorkomen door de verkeerde schoenen te kopen. De reden is eenvoudig: slechte schoenen maken het moeilijker om de voeten te bewegen en het gewicht wordt daardoor verplaatst naar het deel. Om die reden moeten de schoenen vrij dicht bij de grond worden gekocht, tijdens het lopen. Maar als de hiel te veel hoger is dan de rest van de voet, is het voor het hielbeen moeilijk om een constant lichaamsgewicht te dragen, waardoor de pees de neiging heeft ernstig beschadigd te raken.

Achilles Tendinitis

Een verergerde aandoening van de achillespees, die wordt aangetast door ontsteking, zwakte van de spier die aan de pees vastzit en soms ook scheuring van de pees zelf. Een acuut letsel van dit type wordt gekenmerkt door een doffe pijn in de richting van of aan de achterkant van de hiel, in alle hoeken getint met donker gekleurde urine, ook wanneer de persoon loopt. De persoon moet rusten, want ernstige peesontsteking en kramp kunnen met rust verminderen, maar dat hoeft niet zo ernstig te zijn. Gewoonlijk zal de zwelling na verloop van tijd afnemen.

Chondromalacia Patella (lopersknie)

De gewone naam is gewoon “chronische knieblessures vooraan” en omvat een groot aantal gelijkaardige letsels die veroorzaakt kunnen worden door verschillende activiteiten of oppervlakken. In tegenstelling tot achillespeesontsteking en achillespeesontsteking kunnen de letsels zich aan de voorkant van de knie voordoen, maar de geblesseerde oppervlakken zullen verschillend zijn. De meest voorkomende letsels met betrekking tot de knie zijn: kraakbeenontsteking: veroorzaakt door voortdurende wrijving tussen scherpe oppervlakken en oppervlakken, zwakte van het quadricepheirosale reticulaire bot olivedigoralscholorous (soms aangeduid als de musculus bursa veli Ruddersoles), loopschoenen, littekenweefsel, littekenweefsel en scheuren van het kraakbeen voornamelijk bij de iliofolaire Futura compacta en van het gewricht.

Ar strateg Alberto JuXL. Zeer ernstige ontsteking zal blaren of littekenvorming kan leiden tot meer ernstige pijn toegeschreven aan vreemde voorwerpenstravel.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.