Fysiotherapie in de fysiotherapie

Sportfysiotherapie Utrecht

Het feit dat je dit leest, geeft aan dat je over een zekere mate van discipline, kracht en vastberadenheid beschikt, en dat je klaar bent om alle mogelijke richtingen in je leven in te slaan die je zullen helpen om gelukkig te worden, zoals je wilt zijn.

“Mijn instructeur was een blokkeersinstructeur die me leerde wat ik nu weet. HIJ was een fitness professional, voormalig turner, en slimme Harry . . . ” (Marina controleert haar berichten ter voorbereiding op haar komende revalidatie bij PT.)

PT heeft een revalidatiecentruman gespecialiseerd op het gebied van lichamelijke revalidatie en regeneratieve fysiotherapie.PT Rehabilitation Center,http://www.ptremedial.be, heeft in zijn team van specialistenvelden: fysiotherapie, orthopedische chirurgie, neurologie, neurochirurgie, ruggenmergletsel revalidatie, romp en bewegingsstoornissen specialist, craniale osteopathie, pijn geneeskunde, en sportfysiotherapie.

Met ongeveer elfduizend bewoners in België is het behandelingscentrum in Mijlief een van de grootste revalidatiecentra in België. Anderen nemen regelmatig deel of komen op bezoek in de verschillende kampen die tijdens de revalidatie worden opgezet. Ongeveer achthonderd professionele personeelsleden zijn permanent in het centrum werkzaam om aan de behoeften van de patiënten te voldoen.

Het is interessant op te merken dat PT een auations of geleide behandeling is. Dit is anders dan de conventionele medische benadering. PT is erop gericht de patiënt te laten ervaren wat het betekent om goed te zijn. Een onderdeel van deze behandeling is de patiënt in staat te stellen vragen te stellen en de theoretische achtergrond van de fysiotherapie in twijfel te trekken. Ongeacht hun kwalificaties betrekken fysiotherapeuten de patiënt bij hun behandeling. Tijdens de eigenlijke behandeling gebruiken fysiotherapeuten bepaalde methoden die voor de patiënt verrassend kunnen zijn. De gebruikte technieken kunnen van traditionele of niet-invasieve aard zijn, afhankelijk van de behandelingsprocedure.

Een ander voordeel van deze aanpak is dat patiënten zich bewust worden van hun aandoening. Zij kunnen ook bijdragen aan hun eigen behandeling. De ene patiënt kan bijvoorbeeld een fysiotherapiesessie nodig hebben om hem of haar te helpen weer soepel te worden. Een andere patiënt kan baat hebben bij medische technieken die spierpijn en huiduitslag verminderen. Het is belangrijk op te merken dat fysiotherapie de behandeling is van mechanische aandoeningen van het lichaam. Het is geen behandeling die door een arts wordt toegediend, maar het wordt beschouwd als een alternatieve behandelingsmethode.

In tegenstelling tot de conventionele fysiotherapie, die over het algemeen wordt uitgevoerd na een behandeling door een ervaren arts, is fysiotherapie bedoeld om de beweging van een lichaamsdeel te herstellen, specifiek na een verwonding of operatie. Het volgen van een specifiek behandelingsprogramma maakt de regeneratie van weefsels mogelijk. Het is een alternatieve behandelingsmethode die rekening houdt met het eigen regeneratiemechanisme van het lichaam. Daarom is de rol van de fysiotherapie in Mijfta’, als fysiotherapeut die werkt met patiënten die herstellen van een blessure, van cruciaal belang voor een snel herstel van de patiënten.

Het is vermeldenswaard dat fysiotherapie een belangrijke rol speelt in het fysieke revalidatieprogramma van patiënten. De rol van fysiotherapie als hulpmiddel bij de revalidatie houdt verband met de fysieke onafhankelijkheid van een individu na een letsel. In de meeste gevallen vindt de behandeling van fysiotherapie plaats in een gezondheidszorgomgeving. De gezondheidszorg beschouwt de fysiotherapeutische behandeling als een aanvulling op het genezingsproces dat de patiënt helpt zijn of haar ledematen en gewrichten te bewegen. Fysiotherapie speelt dus een positieve rol in het genezingsproces.

De fysiotherapeutische behandeling is gepersonaliseerd in de zin dat ze gebaseerd is op de fysieke mogelijkheden van de patiënt. Tijdens sessies, die revalidatietherapie worden genoemd, worden speciaal ontworpen oefeningen uitgevoerd. De intensiteit en de frequentie van de sessies zijn afhankelijk van de lichamelijke conditie van de patiënt.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.