De voordelen van een Pre-Workout supplement

Sportschool Nijmegen

Een pre-workout supplement is een voedingssupplement dat vóór de training wordt ingenomen om het lichaam voor te bereiden op een training, waarvan de ingrediënten zijn gekozen om een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel te creëren en energie, prestaties, kracht en spieruithoudingsvermogen te maximaliseren. Deze supplementen kunnen ook het testosteronniveau verhogen en van testosteronboosters is bewezen dat ze de trainingsprestaties verbeteren. Hoewel ze door niet-sporters worden genomen, nemen soms ook atleten zoals bodybuilders of atleten die trainen voor uithoudingsevenementen ze.

De meeste pre-workoutsupplementen bevatten een mengsel van ingrediënten, waarvan volgens sommige studies is aangetoond dat het effectiever is dan het afzonderlijk innemen van pre-workoutsupplementen met één ingrediënt, en effectiever dan het innemen van een supplement met meerdere ingrediënten dat een mengsel van ingrediënten bevat.

De precieze ingrediënten variëren van product tot product. Cafeïne, bijvoorbeeld, kan variëren van 200mg tot 280mg, afhankelijk van het merk, en een stimulator voor het uithoudingsvermogen kan variëren van 300mg totaspoeders. Caseïne-eiwit kan worden ingenomen in combinatie met cafeïne of theofylline, dat ook met cafeïne kan worden ingenomen. Creatine is een populair ingrediënt waarvan wordt aangenomen dat het de kracht helpt vergroten, aangezien onderzoekers een verband hebben vastgesteld tussen de inname van creatine en een toename van de kracht bij krachtsporters zoals gewichtheffers. Hoewel het niet duidelijk is hoeveel creatine precies nodig is om te helpen sporten, is aangetoond dat het helpt het vermogen van het lichaam om spieren te produceren via de synthese van eiwitten te vergroten.

Veel supplementen voor de training bevatten ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze het testosterongehalte verhogen, zoals guarana, dat tweemaal zoveel cafeïne bevat als koffie en het testosterongehalte in het lichaam verhoogt. Cafeïne stimuleert ook de hersenen en het centrale zenuwstelsel en de combinatie van de twee kan ook inwerken op de hersenen om het gevoel van angst en stress te produceren. Een ander ingrediënt dat stimulerend werkt is beta-alanine, dat de hartslag en de bloedstroom naar de spieren verhoogt. Hoewel de hoeveelheid cafeïne in beta-alanine minder is dan in een gewoon pre-workout-product, kan de combinatie van cafeïne en beta-alanine zorgen voor een aanzienlijke hoeveelheid stimulerende effecten die over het geheel genomen merkbaar beter voor je zijn.

Als je gevoelig bent voor stimulerende middelen of als je gewoon een kracht- en energiestoot wilt tijdens het sporten, dan zou je moeten overwegen om regelmatig een pre-workout supplement te nemen dat deze ingrediënten bevat. Ze kunnen je die extra boost geven die je nodig hebt om je door je training heen te slepen, vooral wanneer je jezelf tot het uiterste drijft. Niet alleen zul je meer energie hebben om de intense belasting van de training tegen te gaan, maar je zult ook een positievere houding aannemen ten opzichte van je gewichthefroutine in het algemeen.

Voor wie een routine wil aanhouden die beter is voor de gezondheid en het risico op blessures wil verkleinen, zijn supplementen zonder recept de beste manier om te gaan. Wanneer u op zoek bent naar een supplement dat voor u werkt, moet u zich ook bewust zijn van de bijwerkingen en de ingrediënten die erin zitten. Supplementen van goede kwaliteit moeten vitamine B6, niacine en bittere sinaasappelextract bevatten. Deze helpen het lichaam de testosteron te produceren die nodig is om de spieren te versterken en blessurevrij te blijven. Je moet ook je trainingsroutine zo snel mogelijk hervatten, zodat je spieren de tijd hebben om te herstellen en sterker te worden voordat je weer gaat sporten.

Als je serieus bent over het behoud van een goede gezondheid en het krijgen van die extra fitness – Testosteron! – dan moet je overwegen om een kwaliteit testosteron precursor zoals Tribulus Terrestris te gebruiken. Alleen een kwaliteitssupplement zal testosteron bevatten en geen andere ingrediënten die misschien minder kosten. Testosteron is overvloedig aanwezig in de mannelijke mens en het is nodig voor meer spieren, botdichtheid en algehele kracht. Hoewel dit kan klinken als een testosteron injectie, is het eigenlijk een voedingssupplement. U krijgt niet hetzelfde onmiddellijke effect omdat het een paar dagen duurt om in uw systeem te komen.

Het innemen van dit supplement zal waarschijnlijk beter werken als je je trainingen in de cyclus doet. Er zijn verschillende supplementen van goede kwaliteit die meerdere kruiden bevatten die je helpen je testosteronspiegel te verhogen. Wanneer u de gecombineerde kracht van deze kruiden gebruikt, zult u betere resultaten zien in een kortere tijd. Kwaliteitsproducten hebben ook meer kans op een groot aantal pillen versus een paar voor de prijs. Zodra u een kwaliteitsproduct vindt, zult u het verschil merken. Het hebben van een goede testosteronspiegel in ons lichaam leidt tot een grotere fysieke kracht. Zelfs zonder extra testosteron zal een hoger krachtniveau je helpen om de druk van oefeningen en door oefeningen veroorzaakte blessures te doorstaan.

We weten dat de sleutel tot een goede gezondheid afhangt van onze voeding, lichaamsbeweging en voldoende slaap. Maar hoeveel van ons zijn bereid om de consequente oefeningen te doen die nodig zijn om die niveaus te bereiken? Een lager testosteronniveau heeft niet alleen invloed op hoe hard je traint, maar ook op de blessures die je oploopt tijdens krachttraining. Dit is lange tijd een grote misvatting over supplementen geweest. Ik ben blij dat ik lang geleden zulke grote spieren heb gedragen.

Lees meer:

Personal trainer Nijmegen

EMS training Nijmegen

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.