Nieuws

Geslaagde 50e editie van het Macaresport.nl MASTER AMOR-Toernooi

Op 20 en 21 februari werd met het 50e macaresport.nl MASTER AMOR-Toernooi de start gemaakt van het Carlton Master circuit. Met zo’n 200 spelers en mooie finales kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagd lustrum toernooi. Met als kers op de taart hebben wij met veel trots de erepenning ‘voor 50 jaar badmintonpromotie’, mogen ontvangen van het bondsbestuur. Qua wedstrijden werd het een toernooi zonder grote verassingen: de vaak vooraf verwachte finales kwamen er ook.
Jim Middelburg draaide bij de heren een zeer sterk toernooi; hij wist namelijk twee finales in de Master categorie te behalen. De eerste finale welke hij speelde was de gemengd dubbel, waarin hij als tweede geplaatst was. Deze werd met partner Myke Halkema winnend afgesloten. Na een overtuigende overwinning in de eerste set op het koppel Russel Muns en Cheryl Seinen, werd het in de tweede set meer een wedstrijd. Na lang gelijk op te zijn gegaan gingen de laatste punten toch naar Middelburg en Halkema.
In de herendubbel was Jim Middelburg wederom succesvol. Samen met partner Russel Muns was hij als 2e geplaatst en werd in de finale gewonnen van het ongeplaatste koppel Justin Teeuwen en Alex Vlaar. Na 2 redelijk eenvoudige sets kunnen Middelburg en Muns de overwinning vieren.
In de single finale ging het tussen de als eerste geplaatste Nick Fransman en de als 2e geplaatste Justin Teeuwen. In een eenzijdige finale bleek Fransman een maatje te groot voor Justin. Beide sets gaven hetzelfde beeld, waar het in het begin van de set nog gelijk op ging, nam Fransman in de tweede helft het heft in eigen handen en kon hij na 2 sets de overwinning binnenslepen.
Bij de dames was het Alida Chen die het schopte tot twee finales. In de single speelde zij de finale tegen de als 3e geplaatste Tamara van der Hoeven. Het was een finale die nooit een partij werd. Chen heerste op alle fronten en kon al snel de overwinning binnenslepen.
De damesdubbel kreeg de vooraf verwachte finale. Het als 1e geplaatst koppel Alida Chen en Cheryl Seinen verloren in een zeer spannende finale van het als 2e geplaatste koppel Imke van der Aar en Myke Halkema. Na een meeslepende 3e set met veel mooie rally’s konden van der Aar en Halkema het beslissen met 22-20.
Wij willen als Stichting AMOR-Toernooi alle spelers enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze speciale lustrum editie van het toernooi, en wij wensen hen dan ook veel succes bij de volgende toernooien, zowel in het Carlton Mastercircuit als alle andere circuittoernooien. Tenslotte willen wij graag onze sponsor macaresport.nl bedanken voor de fijne samenwerking dit jaar. Mede dankzij hen hebben wij dit toernooi mogelijk kunnen maken.
Stichting AMOR-Toernooi

Uitslagen finalepartijen:

GD Master: Russel Muns / Cheryl Seinen[1] - Jim Middelburg / Myke Halkema[2] 14-21 18-21
 
HE Master:  Nick Fransman[1] - Justin Teeuwen[2]  21-13 21-11

HD Master: Justin Teeuwen / Alex Vlaar - Jim Middelburg / Russel Muns[2]  10-21 12-21

DE Master: Alida Chen[1] - Tamara van der Hoeven[3] 21-9 21-8

DD Master : Alida Chen / Cheryl Seinen[1] - Imke van der Aar / Myke Halkema[2]  12-21 21-15 20-22

<< Ga terug naar de vorige pagina